Vera tashmë ka bërë hyrjen e saj madhështore. Tani është koha për plazhe dhe pushime! Në nxitimin e këtij sezoni të bukur mos harroni të trajtoni me kujdes thonjtë e këmbëve. Thonjtë e gishtit të këmbës kanë një rol të rëndësishëm në këmbët tona. E gjithë pesha e trupit qëndron në gishtat e këmbëve. Gjithashtu mbron këmbët tona nga traumat dhe aksidentet e vogla të këmbëve. Mendoni se sa e çuditshme do të ishte të mos kishit thonj të gishtërinjve? Ju do të përfundoni me gishtërinjë gjakderdhës sa herë që këmba juaj goditet diku.

 

Mbajtja e këmbëve tuaja të pastra dhe të shëndetshme: Këmbët janë ajo pjesë e trupit të cilat janë shumë të ekspozuara ndaj pluhurit nga toka. Me kalimin e kohës papastërtitë grumbullohen në gishtat e këmbëve tuaja, duke e bërë atë një terren të mirë për shumimin e baktereve dhe kërpudhave. Kjo rrit shanset tuaja për tu prekur nga një infeksion.

Mbajtja e lëkurës tuaj të lagur: Askush nuk preferon lëkurën e thatë. Dhe ka arsye edhe për këtë; lëkura e thatë është kruarje dhe e ashpër. Duket gjithashtu jo e shëndetshme. Çelësi për të pasur një lëkurë të mirë është hidratimi. Një pedikyr mund të përmirësojë lëkurën tuaj duke e rifreskuar mirë. Parandalon lëkurën tuaj të zhvillojë çarje dhe flluska.


Limim i këmbëve tuaja: Trupi ynë derdh qelizat e vdekura të lëkurës vazhdimisht. Këto lëkurë të vdekur grumbullohen në pjesën e sipërme të epidermës duke e bërë të vështirë për lëkurën tuaj të marrë frymë. Mungesa e limimit mund të shkaktojë bunione dhe këmbë me kallo në trupin tuaj, gjë që është padyshim e dhimbshme. Gjatë një pedikyri, tekniku i thonjve do të limoje këmbët tuaja që do të inkurajojë rritjen e qelizave të reja duke i bërë gishtërinjtë dhe thembra më të butë dhe të shëndetshëm.

Përmirëson qarkullimin e gjakut: Ndoshta pjesa më e mirë e një pedikyri nga një sallon i thonjve është masazhi i këmbës. Kundër tensionit që mblidhet në këmbët dhe viçat tuaj. Masazhi gjithashtu ndihmon këmbët tuaja duke përmirësuar qarkullimin e gjakut së bashku me zvogëlimin e dhimbjeve dhe përhapjen e nxehtësisë në të gjithë trupin në mënyrë të barabartë. Kjo jo vetëm që ndihmon këmbët tuaja por gjithashtu përmirëson shëndetin e përgjithshëm të trupit tuaj.

Largon kallot: Kallot formohen kur i ekspozoni këmbët drejt sipërfaqeve të forta. Fërkimi i krijuar kështu e bën lëkurën tuaj të ashpër dhe çon në kallo. Një pedikyr është efektiv në heqjen e kallove dhe për ta bërë lëkurën tuaj të barabartë dhe të butë.

 

Parandalon thonjtë e këmbëve të rrënjosura: Thonjtë e këmbëve të rritura ose Onikogrifoza ndodh veçanërisht tek atletët. Kjo është një gjendje e dhimbshme që mund të infektohet, nëse nuk trajtohet si duhet. Mund të formohet gjithashtu kur përdorni këpucë të papërshtatshme. Prerja e thonjve të duarve nga një estetiste e aftë i thonjve zvogëlon shanset e thonjve të këmbëve të rritura.

Zbulimi i hershëm i problemeve të këmbëve: Estetistet e thonjve janë njerëz të aftë. Ato janë trajnuar për të kuptuar anomalitë, nëse ka, të pranishme në këmbën tuaj. Një pedikyr mund t'i ndihmojë ata të kuptojnë problemet në këmbët tuaja si infeksionet e mykut ose thonjeve ne mish. Zbulimi i hershëm do të thotë më pak dhimbje dhe trajtim i lehtë.