Flokët tuaj mund të thahen ashtu si lëkura juaj. Flokët e thatë duken të mat, si kashte dhe të butë. Sigurimi i lagështisë së nevojshme është thelbësor. Ne do t'ju ofrojmë disa nga metodat më të mira për hidratimin e flokëve, në mënyrë që t'i riktheheni përsëri në pamjen fantastike!

 

Thuhet se një nga arsyet më të zakonshme të qepjes dhe mungesës së flokëve është mungesa e lagështisë. Një tjetër shenjë e lagështirës shumë të vogël në flokët tuaj është elektriciteti statik. Ndërsa një përmbajtje lagështie prej 10% është e mjaftueshme për lëkurën, ekspertët thonë se flokët kanë nevojë për të paktën 15 deri në 17% ujë .

 

Nxehtësia privon flokët nga lagështia . Kur thani flokët çdo ditë dhe përdorni shpesh masha ose pjastra, shpejt do t'i ktheni flokët tuaj të thatë.

Prandaj duhet të përdorni mjete të stilit të nxehtësisë me masë dhe t'i mbani cilësimet e tharëses në nxehtësi të ulët ose edhe të ftohtë.

Gjatë vizitave dushit në dimër, duhet të siguroheni që të mbështillni një peshqir rreth flokëve tuaj për t'i mbrojtur nga nxehtësia e thatë (deri në 100 ° C ose 212 ° F).

Mbrojtja kundër humbjes së lagështisë funksionon edhe më mirë kur tashmë jeni duke u përpjekur të lagni flokët me një trajtim kondicionues. E njëjta gjë vlen edhe për kalimin e kohës në plazh. Mbani një kapelë ose bandanambron ne flokët tuaj kjo ndihmon nga humbja ekstreme e lagështisë dhe flokët mos te digjen. Mbajtja e flokëve tuaj të lagur siç duhet është veçanërisht e rëndësishme për flokët e trajtuar me ngjyra ose të përhapura .