close

Menu

Blog navigation keyboard_arrow_down

Blog Rss rss_feed

ANATOMIA E THONJVE  (DHE PSE DUHET TA DINI)

ANATOMIA E THONJVE (DHE PSE DUHET TA DINI)

ANATOMIA E THONJVE (DHE PSE DUHET TA DINI)

Një nga çelësat për të qenë në gjendje të bëni një manikyr cilësor në sallon ose në shtëpi është të kuptoni thonjtë tuaj dhe si të kujdeseni për ta.Çdo pjesë e thoit tonë i shërben një qëllimi. Le të hedhim një vështrim më të afërt në secilën prej tyre.

Matrix

Matrix është vendi ku fillon udhëtimi i thoit. Matrix prodhon qelizat që bëhet pllaka e thonjve. Ai do të vazhdojë të prodhojë këto qeliza për sa kohë që mbetet i shëndetshëm dhe merr ushqim.

 

Lunula

Lunula është pjesa e dukshme e Matrix. Matrix është një formë rrethore, dhe kjo është arsyeja pse pjesa që është e dukshme duket si një gjysmë hënë! Lunula është më e dukshme në gishtin e madh.

Nail Plate

Pllaka e thonjve është pjesa e fortë e thoit dhe është e përbërë nga proteina & keratine. Disa shtresa qelizash të vdekura dhe të ngjeshura të shtyra përpara nga Matrix bëjnë që thoi të jetë e fortë, por fleksibël. 

Hyponychium

Hiponikiumi (i njohur gjithashtu si 'i shpejtë') është kryqëzimi midis skajit të lirë dhe lëkurës së majës së gishtit tuaj, i vendosur nën pllakën e thonjve. Formon një vulë që mbron shtratin e thonjve (lëkurën nën pllakën e thonjve).

Free Edge

Free Edge i pllakës së thonjve është fundi i thoit, i njohur gjithashtu si buza e prerjes.  Të gjithë kanë preferenca të ndryshme për gjatësinë e skajit të lirë.

Sidewall/Lateral Nail Fold

Muri anësor i thoit është lëkura që kalon përgjatë pllakës së thonjve. Palosja anësore e thonjve është e çara e krijuar ku pllaka e thonjve shkon përgjatë murit anësor.

Eponychium/Cuticle

Eponikiumi është palosja e lëkurës (të gjallë) në pjesën e pasme të thoit tuaj që prodhon kutikulën (lëkurën e vdekur). Disa njerëz e konsiderojnë kutikulën dhe eponikiumin si sinonime dhe një entitet. Megjithatë, eponikiumi është lëkurë e gjallë dhe nuk duhet të pritet ose pritet .

Jo vetëm që prerja e eponikit ju lë të hapur ndaj infeksionit të mundshëm, por gjithashtu do të vazhdojë të rritet përsëri më i trashë se koha kur e keni prerë më parë. 

Kutikula është lëkurë e vdekur që 'kalon' në pllakën e dukshme të thonjve. Kjo është ajo që duhet të hiqni përpara se të aplikoni një shtesë preparati tek thonjtë. 

Njohja e ndryshimit midis kutikulës dhe eponikit për shembull, do t'ju ndihmojë të përgatisni pllakën tuaj të thonjve për manikyrën më të qëndrueshme. Gjithashtu do të ndihmojë në parandalimin e infeksioneve aksidentale të lëkurës!

Dhe njohja e të gjitha këtyre pjesëve do t'ju ndihmojë se si të aplikoni manikyrin e xhelit , si të përgatisni thonjtë tuaj, si të kujdeseni për thonjtë tuaj për t'i mbajtur ata të shëndetshëm dhe të fortë.

Was this blog post helpful to you?

    

Author: Gama

0 subscribers
No comments at this moment
expand_less
close

Popular product

Result of search

Loading...
close

Favourites

done_all Product added wishlist list
Product added to the wishlist list.
close Removed from wishlist list
The product was removed from the wishlist list.
done_all Link copied
Share a link for wishlist with another person.